"Figure Art" nový artbook od Massive Voodoo

Každému človeku, ktorý sa aspoň trochu zaujíma o svet figúriek a miniatúr musí začať slintať blahom, keď sa spomenie pojem MassiveVoodoo. Skupinka nemeckých figurkárskych bláznov, ktorí figúrkami, maľovaním a bejzkami doslova žijú. Najvýraznejšími tvárami tohoto združenia sú Ben Komets (hviezda video-tutoriálov Miniature Mentor), Roman 'Jarhead' Lappat (bejzkový boh, víťaz mnnohých modelárskych súťaží, maľovací inštruktor) a Raffaele 'Picster' Picca (jeden z najlepších figurkárov, víťaz Best Of Show na Duke Of Bavaria, Ingolstadt 2012, či víťaz Slayer Sword na Golden Demon Germany 2012).

No a poslední dvaja páni sa rozhodli vydať artbook s fotografiami svojich prác. Uvedomujúc si reálne náklady na vydanie 'hardcover' farebnej publikácie na kvalitnom papieri stojí hromadu peňazí, rozhodli sa zorganizovať kampaň na Indiegogo.




Princípom kampane je stanovenie finančných míľnikov a záujemcovia svojím záujmom v podobe pred-objednávok tieto limity napĺňajú, pričom na výber majú možnosť výberu viacerých 'balíčkov' v stanovených cenách. Napr. za 35 U$D (balíček s názvom Krotiteľ Opíc) sa môže participant tešiť na jeden výtlačok artbooku podpísaný priamo Jarheadom a Picsterom, svoje meno si nájde na stránke artbooku s poďakovaniami a bonusíom budú všetky 'extras' - tie sú podmienené celkovou vyzbieranou sumou. Za 3000 U$D (balíček Lietajúca Gorila) môžu tí movitejší očakávať tri artbooky, ktoré im osobne domov prinesú chlapci z MassiveVoodoo a počas jedného víkendu mu spravia doma malý workshop. Na výber je 7 možných balíčkov.



Základným miľnikom bolo vyzbieranie 2500 U$D potrebných na realizáciu tlače kvalitnej publikácie. Táto suma bola pokorená už po 12 hodinách po spustení kampane. Ďalším míľnikom bola suma 3500 U$D - po jej dosiahnutí sa môžu všetci predplatitelia balíčkov v hodnote 35 U$D (Krotiteľ Opíc) a vyššie tešiť na bonus v podobe 3-4 samolepiek MassiveVoodoo. Aj tento bol splnený ešte prvý deň kampane. Po dosiahnutí 5000 U$D bude každému predplatiteľovi s balíčkom Krotiteľ Opíc a vyšším tešiť na prídavok v podobe špeciálneho bookletu s Work In Progress fotografiami. Tento bookle získajú len participanti Indiegogo Kampane. Rovnako aj tento míľnik bol splnení v prvý deň. Pri dosiahnutí 7000 U$D bude pridaný ďalší booklet s tutoriálmi Massive Voodoo.

Celá akcia pobeží 30 dní a myslím, že úspech je zaručený už po prvom. Takže všetci záujemcovia o túto unikátnu publikáciu - bežte si vybrať jeden zo svojich balíčkov a podporte MassiveVoodoo, chalanov, ktorí figúrkami žijú ...


Aktualizácia: Kampaň má pred sebou ešte 28 dní, no už teraz atakuje hranicu 10.000 U$D, takže nielenže utešene rastie počet bonusov pre všetkých 'predplatiteľov' Krotiteľa Opíc, ale chlapci z MassiveVoodoo museli pridať aj nové míľniky.

Dosiahnuté míľniky:
 • 3.500 U$D - BONUS: sada 4 ks samolepiek s motívom MassiveVoodoo
 • 5.000 U$D - BONUS: "Work in Progress" booklet vo formáte A5 s kopou W.I.P. fotografií
 • 7.000 U$D - BONUS: "Painting Handbook" booklet vo formáte A5 s vybranými tutoriálmi
 • 9.000 U$D - BONUS: sada ďalších 2 ks samolepiek s motívom MassiveVoodoo
 • 11.000 U$D - BONUS: "Untold Honor - Step by Step" booklet s dokumentáciou ku projektu, ktorý vyhral Slayer Sword na nemeckom Golden Demonovi
 • 15.000 U$D - BONUS: všetky tri booklety spojené do jednej softcover knižky vo formáte A5
 • 17.500 U$D - BONUS: záložka do každého artbooku
 • 20.000 U$D - BONUSvšetky tri booklety spojené do jednej softcover knižky vo formáte A4
 • 25.000 U$D - BONUS: rozšírenie základného artbooku zo 100 na 120 strán













Súčasný stav kampane je: 32.976 U$DDOSIAHNUTÉ VŠETKY MÍĽNIKY!Kampaň je ukončená

Komentáre

Jindra UZMN Čadík napísal(a)…
A uz o dalsich 35 dolcu dale :)
Doufam, ze se dosahne na vsechny ty perky.
Dark Tower napísal(a)…
A mozno este nejaky ten pribudne :)))
Jindra UZMN Čadík napísal(a)…
Docela bych i věřil, že to dotlačí na maximum. Nepostřehl jsi někde, jaký je časový plán? Kdy to plánují vydat?
Dark Tower napísal(a)…
No, predpokladam, ze po skonceni kampane (este 25 dni), pripravia podklady a daju do vyroby. Slubili, ze hned ako to pride z tlaciarne, budu distribuovat.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?