UN-BOX: Jetbike Vicarius / Honorius (Domiad Miniatures)

Ako to už tak v živote chodí, k niektorým veciam sa dostanete takpovediac ako slepé kura k žitu. Tak nejak som sa dostal ku resinovému modelu Jetbike Vicarius / Honorius. S jedným z autorov modelu sme si vymenili niekoľko e-mailov a po nejakej dobe sa mi v rukách ocitol jeden z prvých odliatkov lietacieho stroja.

Tento model - ako už iste väčšina z Vás pochopila - rozširuje radu strojov pre herné univerzum Warhammer 40.000 firmy Games Workshop. Domiad Miniatures zatiaľ pripravil dve verzie - Viacrius (v prednej časti je okrídlená lebka) a Honorius (predok zdobí reliéf orla) - ako svoje modelové prvotiny.






Obidva modely boli navrhnuté prostredníctvom 3D modelovacieho softwaru a vytlačené na 3D tlačiarni. Z týchto masterov boli vyrobené odlievacie formy a v papierových krabičkách čaká na záujemcov 15 resinových dielov.


Obsah balenia  (na obrázku obe verzie prednej časti pre Vicarius aj Honorius)

 
Jednotlivé diely sú odliate čisto a bez veľkých chýb. Na prvý pohľad mohutné liacie rámiky sa od dielov oddeľujú jednoducho a bez väčších problémov. Povrch je hladký, i keď pri podrobnejšej prehliadke pozorné oko nájde náznaky vrstvičiek po 3D tlači, takže trochu brúsenia a tmelenia je nutné. Ostrosť detailov je porovnateľná s plastikovými modelmi od GW, u resinu by sa ale dalo čakať trochu viac ostrosti.

Stavba modelu je bezproblémová, krabička obsahuje aj jednoduchý návod. Trochu ma zamrzelo, že u vesmírnej motorky nie je priložený priehľadný stojanček, ako tomu býva u lietacích strojov, autori však plánujú resinové bejzky.


Návody na zostavenie modelov





Zostavený model Jetbike Vicarius


Zostavený model Jetbike Honorius


Modely Vicarius / Honorius sú podarenou alternatívou ku strojom pre Warhammer, majú zaujímavé aj keď trochu jednoduché dizajny (napríklad v porovnaní s podobnými modelmi od Scibor Monstrous Miniatures), čo však dáva priestor vyzdobiť si ich insígniami svojej obľúbenej kapituly a upraviť svojim potrebám. Súčasťou balenia nie je pilot Jetbiku, takže budete musieť použiť model pilota od inej firmy (napríklad spomínanej Games Workshop), prípadne siahnuť do bitz-boxu. V každom prípade Vicarius a Honorius rozšíria Vaše armádne strojové parky o nové neopozerané mašinky. Modely sa zatiaľ predávajú cez E-bay, ale v dohľadnej dobe by mala byť k dispozícii aj webstránka Domiad Miniatures.

V najbližších dňoch sa pozrieme na to, ako sa tieto resinové lietadielka maľujú :)


JETBIKE VICARIUS / HONORIUS

Výrobca: Domiad Miniatures
Mierka: 28 mm
 Materiál: resin
Počet dielov: 15
Cena: 22.99 €
8 / 10

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?